Zelené potraviny


Zvířata se trávou živí odjakživa, lidé od tohoto zvyku jaksi upustili. A je to škoda, protože v zelených potravinách nalezneme spoustu důležitých látek, které lidský organismus nadšeně přivítá. Není proto divu, že v poslední době stále více roste trend green foods. Jeho základem je to, že strava musí obsahovat velký podíl rostlinné složky v syrovém stavu, které jsou vypěstovány nejlépe v bio kvalitě.

european-rabbits-1006621_960_720

A jaké vlastně tyto potraviny jsou? Odpověď je jednoduchá: zcela dokonalé. Nikdo totiž nedokáže připravit kvalitnější a lepší stravu než příroda. Jedna látka je připravena tak, aby podporovala druhou a přitom sama byla přínosnou. Jejich schopnosti jsou naprosto úžasné. Působí antioxidačně, detoxikačně, protizánětlivě a pomáhají při hubnutí i jako prevence proti mnoha nemocem (chudokrevnost, dna, mononukleóza, cukrovka II. typu atd.).

Složením jsou velmi výživné, nesou označení komplexní. To znamená, že obsahují skutečně ideální poměr živin potřebných ke správnému fungování našeho těla (vitamíny, minerály, stopové prvky, aminokyseliny, nukleové kyseliny fytolátky, růstový faktor, antibiotikum, vlákninu, kyselinu listovou, …).

Mezi nejznámější zástupce tohoto druhu patří v dnešní době mladý ječmen. Pomáhá při kožních nemocech, zpomaluje trávení, pomáhá při nadváze či zácpě, pomáhá zlepšovat krevní obraz, potlačuje růst rakovinných buněk, harmonizuje hladinu cukru v krvi, reguluje hodnotu hladiny cholesterolu, zlepšuje spánek, myšlení a paměť. To je výčet jen několika z celkových přínosů.

christmas-tree-1954838_960_720

Konzumovat lze ale i méně obvyklé a „normální věci“. Typickým zástupcem této skupiny jsou smrkové výhonky. Ty se sbírají ručně v čisté přírodě, následně se suší a dodávají ve formě prášku. Jejich konzumace posiluje imunitu, ničí příznaky nachlazení, pomáhají při bolestech kloubů (při zevním použití) a mnohé další.