Domácí pleťové masky

Tvaroh a med. Jedna z nejpopulárnějších kombinaci. Tvaroh pleť zchladí a zvláční, ale hlavní hvězdou je med. Ten obsahuje spoustu cenných minerálů a dalších látek prospěšných vašemu tělu. Smíchejte dvě lžíce tvarohu se lžící medu rozetřete na pleť, nechte chvilku působit a opláchněte teplou vodou. Odměnou vám bude vyhrazená a vyživená pleť. Skvělou alternativou, pokud nemáte med, je i tvaroh a řeřicha. Podobně jako med, i řeřicha má v sobě spoustu živin. V kombinaci ze zvláčňujícím tvarohem je to záchrana pro unavenou pleť bez lesku. Osvěží, probudí, a ze zbytku si můžete udělat třeba pomazánku.
ingredience na kosmetiku

Olivový nebo kokosový olej. Perfektní pro zimou zkoušenou, vysušenou a rozpraskanou pokožku. Prostě vezměte pár lžic oleje, rozetřete je na pleť, přikryjte gázou, nechte chvilku působit a pak omyjte vlažnou vodou. Podobný postup můžete praktikovat i na vysušené a lámající se vlasy. Umyjte, naneste pár lžic, vmasírujte a omyjte. Anebo přidejte olej přímo do vany pro zjemnění celého těla. Přidejte pár kapek aromatického oleje pro příjemnější zážitek a relaxujte. A pokud si chcete užívat jako egyptské královny, zkuste koupel v mléce. Přidejte hrnek mléka do vaší lázně a relaxujte.
koleno a srdíčko
 
Maska z droždí nebo kvasnic. Kvasnice vyživují těsto, takže samozřejmě budou skvělé  i pro vaši tvář. Kvasnice smíchejte s troškou vody,  aby vznikla kašička se kterou se snadno pracuje, a naneste přímo na obličej. Nechte celou masku chvilku pracovat, a odměnou vám bude nádherně pružná, osvěžená pleť. Můžete také zkusit přidat rozmačkané banány, které, podobně jako med, jsou přírodním zdrojem minerálů, třeba hořčíku. Banány si navíc, podobně jako okurku, můžete nanést i přímo na obličej. Sice budete vypadat trochu komicky, ale opravdu to funguje.
citron a okurka
 
A nakonec tip přímo od hollywoodských hvězd: syrová vajíčka, konkrétně žloutky. Rozmíchejte s trochou oleje a použijte pro rozzářenou pleť.